Iedereen moet terecht kunnen in een ‘safe house’ voor medische zorg,juridische begeleiding, opvolging en veiligheid. Een zorgcentrum is dan ook 24 op 24 en 7 dagen per week open. Per provincie minimaal 1 zorgcentra na geweld is het minimum!

November 07, 2019

CD&V-Kamerlid Nawal Farih: 'Het hoofddoekenverbod doet me pijn'

October 28, 2019

“Ik zou het een belediging vinden als de CD&V zou benadrukken dat ze een 'Marokkaans parlementslid' hebben zonder meer. So what? Pronken met kenmerken die er eigenlijk niet meer toe zouden mogen doen, zie ik niet als een compliment. Het gaat toch vooral om de inhoud?.. We hebben trouwens allemaal meerdere lagen in onze identiteit.”

Verbod op lachgas in Vandaag

October 21, 2019

Te gast bij Danira in het programma Vandaag. Ik steun het wetsvoorstel om de verkoop van lachgascapsules aan minderjarigen te verbieden en kwam daar meer uitleg over geven!

“Met een verbod op de verkoop van metalen slagroomcapsules met lachgas aan minderjarigen zetten we een eerste stap om jongeren te beschermen tegen misbruik ervan.” 

October 21, 2019

Ik steun het wetsvoorstel om de verkoop van lachgascapsules aan minderjarigen te verbieden. De drug wordt steeds populairder in ons land. Het lijkt allemaal zeer onschuldig maar dat is het zeker niet!

Vroeg uit de veren voor de ochtendshow op Radio 1

June 18, 2019

Een nieuwe uitdaging brengt enorm veel “eerste keren” met zich mee. Vandaag om 5u uit de veren voor de ochtendshow op Radio 1. Bekijk/beluister hier het interview samen met mijn collega Maaike De Rudder.

Mijn eerste Villa Politica interview

June 20, 2019

Mijn eerste Villa Politica interview & dat ging zo .. 

Bottomline: “We are all equal, die benadrukking van “soortgelijke mensen” of het zoeken naar verschillen en groepen moet hoogdringend stoppen.”

"Ik zweer de grondwet na te leven."

June 19, 2019

20 juni 2019 - mijn eedaflegging.  Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en zal mijn rol als volksvertegenwoordiger zeer ernstig en ter harte nemen.  Het is belangrijk om op bovenlokaal niveau onze stem luid en duidelijk te laten horen. Op die manier zullen we tegenmoet komen aan de noden in Limburg. Let's do this!

"Lokale niveau alleen kan armoede niet oplossen."

May 10, 2019

In dit interview aan Het Belang van Limburg bezorg ik mijn verhaal. Als privé medewerker van minister Vandeurzen heb ik heel erg veel bijgeleerd. Mijn doel nu is om mensen met elkaar te verbinden en op die manier tot oplossingen te komen. Als nieuwkomer in het Federaal parlement ga ik de eerste maanden zo veel mogelijk proberen bij te leren, van alles en iedereen.  

Schepen wordt ze in Genk, straks zit ze in de kamer

February 12, 2019

Voor de Vlaamse en federale verkiezingen, die doorgaan op 26 mei dit jaar, zijn voor partij CD&V een gelegenheid om jonge maar talentvolle politici op verkiesbare plaatsen voor het Vlaams parlement en de kamer van volksvertegenwoordigers te plaatsen. Voor de lijsten in de provincie Limburg is dat niet anders. Narwal Farih, een Genkse met Marokkaanse roots.

Jongeren aan de beslissingtafel? Why not!

February 04, 2019

Het aanbod was een verrassing ! Maar, ik ben zeer blij dat er ook jongeren mee aan de beslissingstafel gaan mogen zitten.

Klik verder naar de link voor het volledig interview.

Op naar de Federale verkiezingen!

January 30, 2018

Vanop plaats 2 zal ik mij inzetten om CD&V te vertegenwoordigen tijdens de Federale verkiezingen. Dank aan zowel partijbestuur als leden voor de steun en het vertrouwen. Samen met Wouter Beke gaan we voluit voor Limburg ook in Brussel.

Meisjes aan de macht!

December 31, 2018

Ik hoor wel eens dat ik leef voor m’n job, maar ik vind dat niet per se iets negatiefs. Politiek moet je passie zijn...

Limburgse powervrouwen

July 07, 2018

Vijf jonge Limburgse powervrouwen vertellen je in dit verkiezingsjaar waarom ze zo gebeten zijn door de lokale politiek. "Sommige mensen gaan sporten na hun werk, ik doe in mijn vrije tijd aan politiek."

Nawal Farih privé secretaris minister Vandeurzen

June 11, 2017

Wie is Nawal, hoe is het om voor en minister te werken? en hoe brengt ze haar zomer door?

Nawal Farih nummer twee bij de CD&V Genk

September 03, 2018

Nawal Farih nummer twee van de CD&V Genk. En dat is wel een verrassing, gezien ze nieuwkomer is. Nawal is kabinetsmedewerker van Vlaams minister Jo Vandeurzen. Door haar populariteit in haar omgeving is de kans groot dat ze rechtstreeks aan een gemeenteraadszitje en schepen wordt.

CD&V Genk en Vrouw & Maatschappij Genk vragen prioriTIJD voor vrouwen

May 11, 2018

Ook in de toekomst gaan wij het engagement aan om de nodige aandacht te schenken aan gezinsondersteunende maatregelen. En een gezondheidsbeleid dat zich ook richt op vrouwen en hun vrijetijdsnoden, waarop deze actie de klemtoon heeft gelegd", besluit CD&V Genk met de inzet van de actie.

Blond Syrisch meisje (8) met haarziekte krijgt eindelijk haar..

June 22, 2017

Ze is 8 jaar, een jong dochter uit een syrisch vluchtelingen gezin. Na een slepende ziekte verloor ze al haar haar. Vandaag krijgt ze een échte pruik. Net op tijd voor de grote dag, morgen trouwt haar grote zus namelijk!

Divock komt op vraag van Nawal Farih kanker sensibiliseren

May 08, 2017

Het 9-jarige kankerpatiëntje Tuur Buyvoets uit Heusden-Zolder beleefde vandaag de dag van zijn leven. Aan basisschool De Springplank kreeg hij vanmorgen onverwacht bezoek van niemand minder dan Rode Duivel Divock Origi. Die kwam de jongen, die lijdt aan een hersentumor, een hart onder de riem steken.

Niet denken maar doen!

September 04, 2015

Een jonge Marokkaanse vrouw uit Winterslag, is zo aangedaan door het leed van de vluchtelingen dat ze op eigen houtje een hulpactie heeft opgezet. Ze zamelt onder meer kleren, voedsel, dekens en matrassen in. Nawal doet hiervoor een oproep tot iedereen die spullen kan missen of bereid is de handen uit de mouwen te steken om de binnengebrachte goederen te sorteren.

Please reload

  • https://www.facebook.com/nawal.farih
  • https://www.instagram.com/nawalfarih